Marlous Smit

Grote avonturen beginnen klein

Categorie: Reizen (pagina 1 van 2)

Camping’s on route van Middlebury > Los Angeles

Doordat we dwars door Amerika zijn gereden hebben we uiteraard ook veel campings bezocht. Hieronder een opsomming en kleine recensie per camping.

Koa Campground in Middlebury

Een simpele camping, maar prima voor de nacht. Omdat het behoorlijk koud was hebben we hier in de omgeving niet veel kunnen zien. De voorzieningen waren prima, er zat een leuke campingwinkel bij en de toiletgebouwen waren schoon en verwarmd. Vooral dat laatste was erg prettig

 

Pinegrove RV Campground in Omaha

Deze camping was ook maar voor één nacht. Er zat een klein winkeltje bij, maar deze was wel dicht toen wij er waren. De plaatsen zijn er ruim en voorzien van een picknick-bank en barbecue-plek. Tevens zijn de toiletgebouwen ook hier verwarmd en voorzien van een code, zodat niet Jan en Alleman er naar binnen kan. De douches zijn oud, maar lekker warm en schoon!

 

Denver West/Central City Koa Campground in Denver

Voor ons de eerste camping die tussen de bergen lag. Een erg mooie locatie, ergens bovenop een heuvel. Toen wij er waren, was er niet zoveel te beleven, maar ik denk dat er in het seizoen genoeg te doen is. Je kunt lopend naar een dorpje, welke beneden ligt. Tevens is deze KOA voorzien van een winkeltje en (verwarmde) schone, afgesloten toiletgebouwen en ook hier weer een picknick-bank en barbecue-plek. Als je hier voor het seizoen komt, zoals wij hadden begin maart, dan kan het er nog verraderlijk koud zijn, wij werden ’s ochtends verrast met een pak sneeuw. Aangezien de kachel niet wilde aanslaan op de grote hoogte van de camping, hadden wij het ’s nachts en ’s ochtends wel erg koud!

 

Grand Junction Koa in Grand Junction

In een prachtige omgeving, ligt deze Koa camping in Grand Junction. Voorzien van zwembad, campingwinkel, verwarmde afgesloten washokken en inclusief picknick-bank en barbecue-plek. Er liep een drukke weg langs de camping, waar je vrijwel geen last van had, ook is de camping op loopafstand van de supermarkten, wat erg handig is. De toilethokken waren schoon en netje. Voor ons was dit een prima doorreis camping, maar er is in de omgeving nog veel moois te zien.

 

North Campground in Bryce Canyon National Park

Dit was het eerste nationale park dat we bezochten, we wilden graag in het park zelf staan en dat lukte. De camping ligt op loopafstand van het visitor center, de pendelbussen en het sunrise point. Wat ons betreft een mooi plekje, middenin het bos. Je gaat hier wel back to basic want er zijn maar weinig voorzieningen. De camping is voorzien van een toilethok (wel verwarmd), deze was niet heel schoon, maar wel oké. Gelegenheid tot douchen is er bij het bezoekerscentrum tegen betaling. De plaats heeft geen stroom, stromend water en je mag maar beperkt de generator aan. Het lijkt een beetje behelpen, maar met de campers van tegenwoordig, ben je bijna van alle gemakken voorzien. Ook deze campingplek was weer voorzien van picknick-banken en gelegenheid om een fikkie te stoken. Wat ons betreft echt een aanrader om in het park te staan. In het hoogseizoen is het zeker raadzaam om te reserveren, zodat je verzekerd bent van een plek!

 

Zion River Resort in Virgin –

Hier hadden we helaas minder geluk want alles in het Zion National Park was al volgeboekt. Daarom overnachtten we op het Zion River Resort, zo’n twintig minuten rijden van het Zion National Park. Een keurige camping, met diverse (afgesloten) washokken, zwembad en jacuzzi. Je hebt hier ook gelegenheid om uitgebreid de was te doen want ze hebben diverse wasmachines en drogers beschikbaar staan. Dit wel tegen betaling. De campingplaats was netjes, waar wel vrij hutjemutje. Ook hier had je weer een eigen picknickbank en gelegenheid om een vuurtje te stoken. In het hoogseizoen rijden ze met hun eigen pendelbus van de camping naar het bezoekerscentrum zodat je daar de pendelbus het Zion National Park in kunt nemen. Op zich een prima camping, maar als we de keuze hadden dan zouden we toch liever in het Zion Park zelf staan.

 

Lake Powell Campground in Page

Dit was een vrij basic camping. De minste die we tot nu toe gehad hebben. Wel voorzien van een shopje en prima geschikt om eerst nog even boodschappen te doen bij de nabij gelegen Walmart. De plek was wel voorzien van een picknickbank, maar deze was al vrij verouderd. Ditzelfde was het geval met de toiletgebouwen, waar je achter een douchegordijn mocht douchen. Het fijne van deze camping is wel dat hij dichtbij de Antelope Canyon en de Horseshoe Bend ligt, dus als uitgangspunt voor deze toeristische tripjes is het ideaal.

 

Mather Campground in Grand Canyon National Park

Hier hebben we het allerlaatste plekje op de camping kunnen bemachtigen. Er loopt een geasfalteerd pad over de camping. Nadeel van deze camping was dat het éénrichtingsverkeer is waardoor we met de deur van de camper aan de straatkant staan. Hierdoor stap je niet uit aan de kant van de picknickbank en barbecueplek. Ook hier in het Grand Canyon National Park gingen we weer back to basic, geen stroom en stromend water en nog minder tijd dat de generator aan mag staan. Pendelbussen zijn hier fantastisch geregeld, bij de ingang van de camping kun je zo instappen en naar het bezoekerscentrum gaan. Daar kun je weer overstappen op de pendelbussen, die je naar diverse uitzichtpunten en wandelroutes in het park brengen. De plek is verder prima en ook hier hebben we weer verwarmde toiletgebouwen, deze zijn niet super schoon, maar wel functioneel. Douchen kan tegen betaling bij de ingang van de camping. Al met al een prima camping, en een aanrader om meerdere nachten te verblijven. Let op, ook hier doe je er verstandig aan om een plekje te reserveren!

 

Koa at Sam’s Town in Las Vegas

Dit is een prima Koa camping met winkeltje, zwembad en jacuzzi erbij. De toiletgebouwen zijn schoon, afgesloten en verwarmd. Tevens heb je de mogelijkheid om, tegen betaling, de was te doen in de wasserette van de camping. Er zijn meer dan genoeg wasmachines en drogers om te gebruiken. Het RV-park is gelegen bij Sam’s Town (bekend van the Killers) hotel en casino en is daar ook eigendom van. In het hotel heb je diverse mogelijkheden om te eten, tevens de mogelijkheid om gebruik te maken van de gratis shuttlebus, die je naar the Strip in Las Vegas brengt. De camping ligt wel naast een drukke weg, waar je soms ’s nachts nog weleens brandweer, – of politievoertuigen met sirene voorbij hoort komen. Niet heel erg storend, maar als je een lichte slaper bent kun je hier last van hebben. Ook is het niet echt een camping, maar qua ruimte op de plekken heb je eerder het idee dat je op een parking staat. Overigens wel van alle gemakken voorzien en mogelijkheid om full hooked up te staan (dus met aansluiting voor stromend water etc.). Wat ons betreft is dit een echte aanrader. Ook omdat je binnen twintig minuten op the Strip loopt!

Anaheim RV Park in Los Angeles

Onze laatste camping. Dit was niet veel bijzonders, gelegen naast een drukke weg, waar je eigenlijk weinig last van hebt. Je staat behoorlijk dicht op elkaar en als de buurtjes muziek luisteren dan kun je zeker weten meeluisteren. Er is een toiletgebouw, maar met twee douchen voor de vrouwen en twee douches voor de mannen zijn er niet echt veel voorzieningen. Maar dit toiletgebouw was wel keurig schoon. Als je naar Disney Resort wilt is dit een echte aanrader want deze RV-park ligt op tien minuten lopen van Disney. Wil je wat meer van Los Angeles verkennen dan is het aan te raden om voor éen of meerdere dagen een auto te huren. Autoverhuur Alamo ligt ook op loopafstand van dit RV-Park. Mocht je er nog behoefte aan hebben, ook dit RV-park is voorzien van een wasserette en een klein zwembad. Welke overigens wel gezellig is ingericht. Al met al een prima plek om te staan, maar wel vrij basic.

Reis met ons mee, van Chicago naar LA

Een impressie van onze route in twee minuten

Een rondje door de camper

Mooie wandeltocht

Vandaag (dinsdag 13 maart) staat  een wandeling in het Zion National Park op de planning en daarna gaan we door naar Page, vlakbij Lake Powell. We hebben heerlijk geslapen en doen deze ochtend lekker rustig aan. Rond 08:30 vertrekken we naar het Zion National Park om een wandeling te gaan doen. Je mag er niet zelf naar toe rijden, maar vanaf het visitor center rijden er pendelbussen. We rijden de camper tussen twee broers in bij het visitor center en lopen naar de pendelbus. We kunnen vrijwel direct instappen en stappen uit bij de ‘ Zion Lodge’. Vanaf dat punt lopen we de ‘ Lower Emerald Pool Trail’ naar dit keer wel een echte waterval. Via de ‘ Angels Landing Trail’ lopen we naar de start van de Grotto en zo zijn we weer rond. Dit was een prachtige ronde in de natuur. Het is jammer dat we niet meer tijd hebben want de natuur is er echt prachtig. Het is zeker de moeite om hier een aantal dagen door te brengen en mooie wandelingen te maken.

Rond de middag vertrekken we naar Page, Lake Powell. Dit is een tripje van een kleine 2,5 uur. We rijden weer door diverse (kale) landschappen en doen eerst uitgebreid boodschappen, waar we elkaar zowaar kwijtraken in de Walmart. Daarna rijden we naar de ‘ Lake Powell Campground’  zo’ n vijf minuten verderop. Het mag dan wel Lake Powell heten, maar er is in de verste verte geen meer te bekennen. Oké, met een verrekijker misschien. Het is een simpele camping, maar we hebben stroom en zon! Het internet is er wel erg langzaam, we willen eigenlijk een guided tour voor de Antelope Canyon boeken. Maar we hebben even gemist dat deze toeren al zo snel vol zitten, dat je ze minimaal een maand van tevoren moet reserveren. Helaas Pindakaas dus. We hebben weer een heerlijke relaxmiddag, je hebt natuurlijk niet voor niks vakantie!

Primitief overnachten

Vandaag (zondag 11 maart) is het weer vroeg dag. Om 07:30, terwijl ik naar de washokken loop, heerst er een serene rust over de camping. Het enige dat je hoort is het gebrom van de kachel van onze camper. En dat terwijl de camping naast een vrij drukke, doorgaande weg ligt. We hebben eindelijk een warme nacht gehad en worden deze ochtend een keer verrast met een aangenaam zonnetje! Vandaag staat de Bryce Canyon op het programma, volgens internet wordt hier vandaag 10 centimeter sneeuw verwacht, dus we weten nog niet helemaal zeker of we wel naar de Bryce Canyon gaan of doorrijden naar Zion National Park, dat we voor maandag op de planning hebben staan.

We doen rustig aan en stoppen onderweg een aantal keer bij view points. We cruisen verder en tegen de avond komen we aan bij de Bryce Canyon. Het voorspelde weer blijkt er niet te zijn en zonder sneeuwval onderweg zijn wij allang gelukkig. We parkeren de camper op het enige nog vrije en niet gereserveerde plekje van de North Campground, waar we de nacht primitief doorbrengen. Echt primitief kun je het natuurlijk niet noemen met deze camper. Maar we hebben geen stroom, er zijn geen douches. Er is alleen een verwarmd toiletgebouw.

Als we staan besluiten we nog een verkenningsrondje te lopen. Na ongeveer 15 minuten lopen komen we bij het Sunrise Point. Hier heb je een adembenemend uitzicht over de Canyon. De bedoeling is om hier maandagochtend naar toe te gaan. Hopelijk zijn de weergoden ons goed gezind en is het een heldere ochtend. Ook voor vanavond belooft het weer een koude nacht te worden en met de generator en kachel die maar tot 8pm gebruikt mogen worden, kruipen we dan maar vroeg in bed.

Wel, of niet skiën?

De afgelopen nacht is het redelijk te doen met de kou. Maar … zaterdagochtend ( 10 maart) worden we weer verrast met een pak sneeuw. Vandaar dat het dus steenkoud (4 graden Celsius) was in de camper.

We maken ons snel klaar om te vertrekken. Vandaag staat Grand Junction op de planning. Binnen no-time rijden we weer op de high way. Daar staat ons weer een verrassing te wachten …. hevige sneeuwval. We vervolgen de weg voorzichtig en rijden door verschillende skigebieden heen, hadden we ook niet een dagje kunnen skien? Het kriebelt behoorlijk, maar we weten het wel zeker. Volgend jaar gaan we weer op skivakantie. We maken een stop voor de boodschappen bij de Walmart en rijden daarna in één streep door naar Grand Junction.

Gelukkig is het inmiddels beter weer, we hoeven zelfs geen jas aan. Ook niet vreemd met drie lagen kleding aan natuurlijk. We gooien de gastank nog even vol in dit stadje en rijden dan naar de Koa Grand Junction Campground. Hier zijn we ’s middags om 16:00u, mooi op tijd! We chillen nog wat en testen de kachel, die het gelukkig weer doet!

Kilometervreters

Vandaag is het vrijdag 9 maart. Ook nu begint de dag vroeg. Het plan is om van Omaha naar Denver te rijden. We rijden de hele dag door tussen alleen maar kale stukken land, op sommige stukken loopt er vee dat een poging doet om te grazen. Maar het is kaal, vooral heel kaal. Gelukkig veranderd het landschap een klein uurtje voor Denver in wat meer heuvelachtig. Na twee dagen alleen maar vlaktes is dit een welkome afwisseling. We vinden een leuke Campground bovenop een heuvel, het is er uitgestorven, dat dan wel.

We kunnen onszelf hier redden en laten onze gegevens en het gevraagde aantal Dollars achter in de envelop. We parkeren de camper en komen tot de conclusie dat het een koude avond en nacht gaan worden. De kachel wil, door de hoogte, niet ontsteken. Gelukkig hebben we wel warme thee (& natuurlijk elkaar)! We blijven deze avond ‘op’ om nog een poging te doen om aan het tijdverschil te wennen. Met een spelletje Skip-Bo lukt dit aardig. We sluiten de dag af in het warme toiletgebouw en duiken daarna snel (en nog warm) ons bed in.

Surprise!

Voor donderdag (8 maart) hebben we een reis van zo’n tien uur in de planning staan. We staan deze dag dus vroeg op. Het eerst dat we zien als we de deur opendoen is een vers pak sneeuw. Vandaar dat het zo freezing koud was de afgelopen nacht. We maken ons snel klaar, maar ontbijten uitgebreid en vertrekken dan lekker warm aangekleed. Op de route voor vandaag staat Middlebury naar Omaha. Na vier uur rijden gaan we tanken en ontbijt ik voor het eerst in mijn leven bij een MCdonalds. Met een volle maag en vol vertrouwen neem ik voor twee uur het stuur over van de camper. Wat een gevaarte om op de weg te houden en vooral ook wat een windvanger. Je bent meer bezig met het stuur en de camper recht te houden, dan met gang maken. Dat is natuurlijk ook niet vreemd want de camper heeft cruise control. We maken een lange dag vandaag en passeren heel wat asfalt. Om 18:30u komen we aan bij ‘Pine Grove Campground’ in Omaha. Dit is een leuke, nette Campground maar met één grote maar: hij ligt pal langs de snelweg. Voor je gevoel zoeven de vrachtauto’s links en rechts bij je langs. Gelukkig is het maar voor één nachtje. We maken even wat eten (zoete aardappel, sperziebonen en knakworst) klaar, dat gaat hier vrij snel want alles kan in de magnetron. Lekker makkelijk en we hebben wat minder afwas. Ik schrijf nog even een verslag in mijn ‘reisdagboek’ en dan is het tijd om te gaan slapen…

 

vervolg woensdag …

Stop 1: DE WALMART! Een gigantisch pand met evenveel parkeerruimte. Je zou zeggen, niet te missen. Maar tsja, dat lukte ons dus wel. We keren om en rijden terug. Dan parkeren we en gaan naar binnen, nog steeds onder de indruk van onze grote camper. Over deze Walmart zijn we het snel eens, Gigantisch: ja, mee-eens. Fantastisch: nee. Misschien zijn we verwend door onze ervaringen in Zuid-Afrika. Maar deze Walmart ligt vol met troep (lees: non-food) en er is maar weinig keuze in de echte supermarktartikelen. Een kleine teleurstelling, maar we hebben onze bijdrage aan de Amerikaanse economie wel geleverd want we verlaten de winkel met een winkelwagen vol met boodschappen. Alles verpakt in wel 15 plastic zakjes, ik denk dat ze hier toch iets anders aan het milieu denken. Ohja wacht want die camper van ons is natuurlijk wel goed voor het milieu. Whatever, we hadden eigenlijk geen vuilniszakken hoeven kopen want we hebben het perfecte alternatief meegekregen. We geven ook de boodschappen een plekje en vertrekken naar overnachting nummero één.

Woensdag 7 maart

Vandaag is de grote dag, we gaan de camper ophalen. Wat voor een camper zou het zijn? We worden om 06:15u opgehaald uit het hotel. Omdat we nog aan het tijdverschil moeten wennen zijn we om 04:00u, plaatselijke tijd al klaarwakker. Gedoucht en wel staan wij om 06:00u vol goede zin al bij de receptie. Hierdoor hebben we toch nog tijd om even iets van het ontbijt mee te pikken. Als iedereen paraat is vertrekken we naar Middlebury, een klein plaatsje zo’n drie uur rijden vanaf Chicago. Na veel sneeuwval onderweg komen we rond 09:30u aan bij de camping waar ontelbaar veel campers klaarstaan om opgehaald te worden. De eerste instructie is duidelijk, de planning is strak. Volgens het schema staat onze uitgebreide instructie om 11:30u gepland. Maar al snel lopen ze in op schema en zijn we eerder aan de beurt. Na het doorlezen van tig voorwaarden en het zetten van nog meer handtekeningen (Dennis dan, ik niet) mogen we mee naar de camper.

Eerste indruk: Leuk ding. Totdat we er naast gaan staan. Wow, hij is best groot, of eigenlijk, best heel groot. Dennis kijkt me aan, YES, we hebben een grote camper! Groter dan we verwacht hadden aangezien er ook veel ‘kleinere’ campers stonden. We krijgen de instructie van een enthousiasteling en al snel kunnen we onze koffers pakken en uitpakken. In deze zespersoon-camper van 8,5 meter lang kunnen we onze spullen wel kwijt. Want zeg eerlijk, 8,5 meter voor een camper is gewoon asociaal groot! We bladeren nog even door het instructieboek. Dan gaan we zitten en starten we de camper… het ontdekken kan beginnen.

Oudere berichten

© 2018 Marlous Smit

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑