Marlous Smit

Grote avonturen beginnen klein

Categorie: Reizen

Wel, of niet skiën?

De afgelopen nacht is het redelijk te doen met de kou. Maar … zaterdagochtend ( 10 maart) worden we weer verrast met een pak sneeuw. Vandaar dat het dus steenkoud (4 graden Celsius) was in de camper.

We maken ons snel klaar om te vertrekken. Vandaag staat Grand Junction op de planning. Binnen no-time rijden we weer op de high way. Daar staat ons weer een verrassing te wachten …. hevige sneeuwval. We vervolgen de weg voorzichtig en rijden door verschillende skigebieden heen, hadden we ook niet een dagje kunnen skien? Het kriebelt behoorlijk, maar we weten het wel zeker. Volgend jaar gaan we weer op skivakantie. We maken een stop voor de boodschappen bij de Walmart en rijden daarna in één streep door naar Grand Junction.

Gelukkig is het inmiddels beter weer, we hoeven zelfs geen jas aan. Ook niet vreemd met drie lagen kleding aan natuurlijk. We gooien de gastank nog even vol in dit stadje en rijden dan naar de Koa Grand Junction Campground. Hier zijn we ’s middags om 16:00u, mooi op tijd! We chillen nog wat en testen de kachel, die het gelukkig weer doet!

Kilometervreters

Vandaag is het vrijdag 9 maart. Ook nu begint de dag vroeg. Het plan is om van Omaha naar Denver te rijden. We rijden de hele dag door tussen alleen maar kale stukken land, op sommige stukken loopt er vee dat een poging doet om te grazen. Maar het is kaal, vooral heel kaal. Gelukkig veranderd het landschap een klein uurtje voor Denver in wat meer heuvelachtig. Na twee dagen alleen maar vlaktes is dit een welkome afwisseling. We vinden een leuke Campground bovenop een heuvel, het is er uitgestorven, dat dan wel.

We kunnen onszelf hier redden en laten onze gegevens en het gevraagde aantal Dollars achter in de envelop. We parkeren de camper en komen tot de conclusie dat het een koude avond en nacht gaan worden. De kachel wil, door de hoogte, niet ontsteken. Gelukkig hebben we wel warme thee (& natuurlijk elkaar)! We blijven deze avond ‘op’ om nog een poging te doen om aan het tijdverschil te wennen. Met een spelletje Skip-Bo lukt dit aardig. We sluiten de dag af in het warme toiletgebouw en duiken daarna snel (en nog warm) ons bed in.

Surprise!

Voor donderdag (8 maart) hebben we een reis van zo’n tien uur in de planning staan. We staan deze dag dus vroeg op. Het eerst dat we zien als we de deur opendoen is een vers pak sneeuw. Vandaar dat het zo freezing koud was de afgelopen nacht. We maken ons snel klaar, maar ontbijten uitgebreid en vertrekken dan lekker warm aangekleed. Op de route voor vandaag staat Middlebury naar Omaha. Na vier uur rijden gaan we tanken en ontbijt ik voor het eerst in mijn leven bij een MCdonalds. Met een volle maag en vol vertrouwen neem ik voor twee uur het stuur over van de camper. Wat een gevaarte om op de weg te houden en vooral ook wat een windvanger. Je bent meer bezig met het stuur en de camper recht te houden, dan met gang maken. Dat is natuurlijk ook niet vreemd want de camper heeft cruise control. We maken een lange dag vandaag en passeren heel wat asfalt. Om 18:30u komen we aan bij ‘Pine Grove Campground’ in Omaha. Dit is een leuke, nette Campground maar met één grote maar: hij ligt pal langs de snelweg. Voor je gevoel zoeven de vrachtauto’s links en rechts bij je langs. Gelukkig is het maar voor één nachtje. We maken even wat eten (zoete aardappel, sperziebonen en knakworst) klaar, dat gaat hier vrij snel want alles kan in de magnetron. Lekker makkelijk en we hebben wat minder afwas. Ik schrijf nog even een verslag in mijn ‘reisdagboek’ en dan is het tijd om te gaan slapen…

 

vervolg woensdag …

Stop 1: DE WALMART! Een gigantisch pand met evenveel parkeerruimte. Je zou zeggen, niet te missen. Maar tsja, dat lukte ons dus wel. We keren om en rijden terug. Dan parkeren we en gaan naar binnen, nog steeds onder de indruk van onze grote camper. Over deze Walmart zijn we het snel eens, Gigantisch: ja, mee-eens. Fantastisch: nee. Misschien zijn we verwend door onze ervaringen in Zuid-Afrika. Maar deze Walmart ligt vol met troep (lees: non-food) en er is maar weinig keuze in de echte supermarktartikelen. Een kleine teleurstelling, maar we hebben onze bijdrage aan de Amerikaanse economie wel geleverd want we verlaten de winkel met een winkelwagen vol met boodschappen. Alles verpakt in wel 15 plastic zakjes, ik denk dat ze hier toch iets anders aan het milieu denken. Ohja wacht want die camper van ons is natuurlijk wel goed voor het milieu. Whatever, we hadden eigenlijk geen vuilniszakken hoeven kopen want we hebben het perfecte alternatief meegekregen. We geven ook de boodschappen een plekje en vertrekken naar overnachting nummero één.

Woensdag 7 maart

Vandaag is de grote dag, we gaan de camper ophalen. Wat voor een camper zou het zijn? We worden om 06:15u opgehaald uit het hotel. Omdat we nog aan het tijdverschil moeten wennen zijn we om 04:00u, plaatselijke tijd al klaarwakker. Gedoucht en wel staan wij om 06:00u vol goede zin al bij de receptie. Hierdoor hebben we toch nog tijd om even iets van het ontbijt mee te pikken. Als iedereen paraat is vertrekken we naar Middlebury, een klein plaatsje zo’n drie uur rijden vanaf Chicago. Na veel sneeuwval onderweg komen we rond 09:30u aan bij de camping waar ontelbaar veel campers klaarstaan om opgehaald te worden. De eerste instructie is duidelijk, de planning is strak. Volgens het schema staat onze uitgebreide instructie om 11:30u gepland. Maar al snel lopen ze in op schema en zijn we eerder aan de beurt. Na het doorlezen van tig voorwaarden en het zetten van nog meer handtekeningen (Dennis dan, ik niet) mogen we mee naar de camper.

Eerste indruk: Leuk ding. Totdat we er naast gaan staan. Wow, hij is best groot, of eigenlijk, best heel groot. Dennis kijkt me aan, YES, we hebben een grote camper! Groter dan we verwacht hadden aangezien er ook veel ‘kleinere’ campers stonden. We krijgen de instructie van een enthousiasteling en al snel kunnen we onze koffers pakken en uitpakken. In deze zespersoon-camper van 8,5 meter lang kunnen we onze spullen wel kwijt. Want zeg eerlijk, 8,5 meter voor een camper is gewoon asociaal groot! We bladeren nog even door het instructieboek. Dan gaan we zitten en starten we de camper… het ontdekken kan beginnen.

We zijn in Amerika

Zo, na een reis van zo’n 14 uur gerekend van hotel naar hotel, zijn we gearriveerd in Chicago. De vlucht verliep goed, we hadden geen turbulentie en liepen zelfs een uur in op de geplande tijd. Na een transfer van ongeveer 15 minuten zijn we in ons vooroorlogse hotel aangekomen. Het is oud, maar gelukkig wel schoon. De lokale tijd is nu bijna 15:00u of op zijn Amerikaans 3 pm. We hebben dus nog een hele middag en avond die we kunnen invullen, met wat? Dat weten we nu nog niet. Eerst maar even relaxen en gebruik maken van de Wifi!

Groetjes!!

Quote

Beveiligd: Vluchtinformatie

De inhoud is beveiligd met een wachtwoord. Vul het wachtwoord hieronder in om hem te kunnen bekijken:

Dubai Mall

View at Palm Island

© 2018 Marlous Smit

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑