Marlous Smit

Grote avonturen beginnen klein

Categorie: Geen categorie

Opnieuw koud

Voor deze maandag ( 12 maart) hebben we het Zion National Park op de planning staan. Maar eerst gaan we natuurlijk de zonsopkomst bekijken in de Bryce Canyon. Het is natuurlijk geen nieuws dat we ook nu weer een ijskoude nacht hebben gehad. We staan vroeg op en flink ingepakt en met een boterhammetje in de hand, lopen we naar het Sunrise Point. Dit is zo’ n 20 minuten lopen vanaf de camper. We zijn niet de enige die de zonsopkomst willen zien. Het is er al behoorlijk druk. Ondanks de hoeveelheid mensen is het er heerlijk stil en hoor je af en toe alleen wat kletsende mensen. Terwijl we staan te wachten tot de zon opkomt, is er een 9-tal hertjes dat de berg op gehupst komt. Tegelijkertijd komt ook de zon achter de bergen vandaan. Een prachtig gezicht hoe de besneeuwde bergen verlicht worden met de gloed van de zon. We maken wat foto’s vanuit verschillende perspectieven. Daarna lopen we terug naar de camper om zo snel mogelijk nog even echt te ontbijten. Daarna rijden we het park nog door en stoppen op de diverse uitzichtpunten om te genieten en wat foto’s en filmpjes te maken.

Als we in het park zelf zijn uitgekeken rijden we nog naar de Mossy Cave Trail, deze ligt iets buiten het park. Daar schijnt een (bevroren) waterval te zijn. Als we de camper geparkeerd hebben en de thermo kleding uitgetrokken hebben (toch handig zo’n compleet ‘ huis’ bij je), dan beginnen we aan de wandeling van maar liefst zeven minuten. Volgens de foldertjes was het dertig minuten heen en dertig minuten terug, maar dit zal wel Amerikaans tempo zijn. Helaas was er van een bevroren waterval geen sprake. Het was niet meer dan een lullig straaltje wat naar beneden viel. Ik heb nog een poging gedaan er een foto van te maken, maar zelfs hierop was niets te zien. Lichtelijk teleurgesteld en binnen een half uur zitten we weer in de camper.

Op naar het Zion National Park. Dit ligt op zo’n twee uur rijden van de Bryce Canyon. De zon wijst ons de weg :). We stellen google maps routebeschrijving in en komen daardoor bij een ingang van het park terecht die we niet voorzien hadden. Maar goed, we betalen de entree en een extra toeslag omdat we zo’ n grote camper hebben en rijden het zonnige, warme park in. Dat dit park eigenlijk niet geschikt is voor campers blijkt al snel. Alle uitkijkpunten zijn geschikt voor maximaal twee auto’s en daar passen wij met onze camper niet bij. We rijden dus door, tussen de prachtig gekleurde bergen. Dan rijden we door een tunnel, dit gaat prima. Maar bij de volgende moeten we even wachten. Het verkeer aan de andere kant wordt tegengehouden zodat wij erdoorheen kunnen. We komen bij het visitor center langs en staan in dubio. Gaan we wel of niet wandelen? We besluiten door te rijden en een relax middag in te lassen. We hebben immers al veel kilometers gemaakt, zowel lopend als met de camper. We komen vroeg in de middag aan bij het ‘ Zion River Resort’ . Het is maar goed dat we gereserveerd hebben want het staat er al behoorlijk vol. We draaien nog snel even een wasje om alles even op te frissen en genieten de rest van de middag van het welverdiende zonnetje.

Welkom

Haaa! Jij nieuwsgierig mensje. Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn pagina. Ik hou vooral van op vakantie gaan en schrijven. Daar heb ik deze pagina voor. Helaas, hij is niet openbaar en alleen toegankelijk voor familie en vrienden. Denk je dat je tot deze groep behoort of ben je gewoon onwijs nieuwsgierig, laat het me dan weten. Dan deel ik het wachtwoord voor de pagina’s met vakantie-verhalen en foto’s misschien ook wel met jou!
Liefs Marlous

 

© 2018 Marlous Smit

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑